Kā saglabāt tomātus svaigus un sulīgus: interesants triks

Izrādās, ka tomātu garšu un svaigumu var saglabāt ilgāk, vienkārši mainot to uzglabāšanas veidu.

Atkarībā no tomātu gatavības, ja tie tiek uzglabāti ledusskapī, tas var mainīt to konsistenci un garšu. Tie var kļūt mīksti vai cieti, kā rezultātā tie var zaudēt savu dabisko garšu un kļūt mazāk sulīgi vai pat skābi.

Lai saglabātu tomātu garšu un svaigumu, tos ieteicams uzglabāt istabas temperatūrā, piemēram, uz galda vai skapī. Ir svarīgi tos turēt tālāk no karstuma avotiem un tiešiem saules stariem.

Tāpat tie saglabāsies garšīgi, sulīgi un saglabās savu dabisko konsistenci, ja sāksiet izmantot vienkāršu uzglabāšanas metodi, par kuru pastāstīja kulinārijas eksperte Sāra Brekke, proti, uzglabāt tos ar kātiņiem uz leju.

Pagriežot tos otrādi, samazinās gaisa plūsma ap kātiņu, tādējādi ierobežojot kontaktu ar pelējumu un baktērijām, kas var paātrināt bojāšanos. Šī metode arī palīdz tomātiem saglabāt mitrumu, saglabājot tos sulīgus.

Vēl viens šķietami dīvains, bet efektīvs triks ir aplīmēt kātiņu ar līmlenti pirms tomātu izlikšanas ar kātiņu uz leju. Šis paņēmiens saglabā svaigus tomātus sulīgus, stingrus un saldus 7-10 dienas atkarībā no to sākotnējās gatavības.

Lasi vēl: Lazanja ar kabačiem: recepte, kas pārsteigs pat pieredzējušus pavārus

Lai saglabātu ķiršu tomātus, ir svarīgi tos novietot seklā traukā vai grozā, lai nodrošinātu brīvu gaisa cirkulāciju. Tas palīdzēs izvairīties no pelējuma veidošanās un saglabāt tos svaigus. Tā kā tomāti nogatavojas ātrāk, ir svarīgi katru dienu vai ik pēc divām dienām pārbaudīt to stāvokli, lai atklātu jebkādas bojāšanās pazīmes.

Pirms pasniegšanas un lietošanas tomātus nekavējoties nomazgājiet, jo mitrums veicina pelējuma, rauga un dažādu baktēriju attīstību

Ja nepieciešams paātrināt nobriešanu, ievietojiet tomātus papīra maisiņā vai elpojošā traukā kopā ar banāniem vai āboliem. Šie augļi izdala etilēnu, kas veicina nobriešanu. Bet izvairieties no plastmasas maisiņiem. Plastmasas maisiņi var aizturēt mitrumu un izraisīt pelējumu. Labāk izvēlēties papīra maisiņus vai atvērtus traukus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment